Krogseredsboken

– att leva i halländsk skogsbygd

Krogsered – Jon i Slätthults hemtrakter och födelseplatsen för nuvarande Falkenbergsrevyn. Det är en gedigen volym på mer än två och ett halvt kilo som har arbetats fram av Krogsereds hembygdsförening.
I boken beskrivs alla gårdar och de flesta som bott och verkat i socknen sedan 1600-talet fram till våra dagar. Släktforskaren får garanterat sitt lystmäte men även övriga kan glädjas över de fina fastighetspresentationerna med färgfoton och intressanta människoskildringar.

Bokens andra del innehåller många intressanta artiklar. Vi får veta hur det var att lära sig simma i Krogsjön, en kylig sommarupplevelse som för bara några år sedan var verklighet för de flesta barn i området. Vi kan förfasas över en del av de brott som ägt rum i gångna tider, minnas Krogseredsrevyn och Krogseredsamatörernas pjäser. Vi kan läsa om gästgivare, handlare och åkare och med fantasins hjälp ledsagas genom traktens sägner.

Bokkommitténs medlemmar har alla bidragit med sina specialkunskaper om socknen, och sammantaget utgör boken en ovanligt välgjord och fullständig dokumentation från den tid då skogsbygden var skoglös fram till i dag.

Antal sidor: 576. Utgivningsår: 2011. ISBN: 9789186709099.

 

– Är Du intresserad av att köpa boken?
Se hembygd.se/Krogsereds för mer info.

LUP – Krogsered

LUP Krogsered

KIK på FB

KIK på FB

Sök #Krogsered

Annonser

annonsera

annonsera

annonsera

annonsera

krogsereds fiber

HS Webb- & Reklambyrå
annonsera
annonsera
annonsera
annonsera
krogsereds fiber
HS Webb- & Reklambyrå

Krogsered

Vädret Krogsered

Translate »